ijmondpano.nl logo


Bedrijfsfoto's en -panorama's

IJmondpano.nl heeft verschillende mogelijkheden om panoramafoto's voor uw bedrijf te verzorgen. Heeft uw restaurant een mooi uitzicht, dan kunnen wij dat vastleggen op het juiste moment. Het is niet altijd nodig om 360 graden rond te gaan. Is uw uitzicht 220 graden dan wordt dat de zichthoek van de panorama.

Wij kunnen uw panorama's niet alleen maken, maar ook beschikbaar stellen op internet. Dit houdt in dat de panorama op www.ijmondpano.nl komt te staan en u op uw website alleen maar een stukje programmacode hoeft toe te voegen.

Onze panorama's zijn ook te bekijken op kleine apparaten zoals telefoons en tabletten. Afhankelijk van het soort apparaat zullen enkele functies soms niet beschikbaar zijn. .

De mate waarin uw een panorama wilt inzoomen is bepalend voor het aantal foto's en de tijd om het beeld te maken. Daarom zijn hier ook prijsverschillen ingebracht.

U kunt kiezen voor een bepaalde kijkhoek, startpunt en beweging van de panorama.

Kiest u voor meerdere panorama's dan kullen deze via z.g. hotspots aan elkaar verbonden worden.

Aan de panorama's kunnen extra elementen en speciale effecten zoals hiernaast worden toegevoegd. Bijvoorbeeld een logo of een hotspot. Klikt men daar op dan verschijnt er een extra foto of informatie. Ook kan op deze manier naar een andere pagina op uw website worden gesprongen.

De zakelijke kant

De kosten vallen mee in vergelijking met advertenties. Zeker als u bedenkt dat een advertentie in een krant slechts korte tijd meegaat zal de virtuele wandeling een veel langere adem hebben. Immers, eenmaal geplaatst kan het jaren blijven staan. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om elk jaar of per seizoen het beeld te wisselen. Geeft u uw restaurant elk jaar een kerstsfeer of heeft u een wisselend assortiment dan kan actualiseren uw positie versterken.

Waar bij Google een grotendeels automatisch proces wordt gehanteerd is dit bij uw eigen panoramafoto's volledig in handen van IJmondpano.nl. Dit geeft u volledige controle over wat u in beeld wilt hebben.

Formaliteiten

Vooraf wordt op een formulier vastgelegd wat de opdracht is.
  • Het maken van een enkele panoramafoto neemt ongeveer een half uur in beslag. Het meeste werk zit echter in de nabewerking. Daarom zal de oplevering tussen 3 en 14 dagen na de opname zijn. Deze oplevering vind in eerste instantie plaatse via www.ijmondpano.nl. Indien gewenst gebeurd dit op een besloten deel. Na goedkeurig en betaling krijgt u het eindresultaat op CD/DVD.
  • Het eindresultaat lijkt eenvoudig, maar er zit veel techniek achter. Wij spannen ons in om een zo perfect mogelijk product te leveren. Echter, een panoramafoto kan enkele kleine fouten bevatten. De mate waarin kwalitatief kan worden ingezoomed is afhankelijk van de gekozen techniek.
  • Een panoramafoto hoeft niet altijd 360 x 180 graden te zijn. In overleg wordt de beste maat afgesproken. Ook de mate van inzoomen, het startpunt en wel of niet automatisch draaien wordt overlegd.
  • Voor een beter dynamisch bereik van de kleuren wordt altijd gebruik gemaakt van HDR-techniek (High Dynamic Range). Er worden drie foto's gemaakt met verschillende belichtingsinstellingen. Bij het samenvoegen ontstaat een beter beeld. Het probleem van een overbelicht raam is dan grotendeels opgelost.
  • De website www.ijmondpano.nl is altijd minimaal 1 jaar vooruit vastgelegd.
  • De algemene voorwaarden van de FotografenFederatie zijn van toepassing.
  • ijmondpano.nl is een onderdeel van Foto Ko van leeuwen.