ijmondpano.nl logo


KNRM Wijk aan Zee


Grotere kaart weergeven     Voordek     Machinekamer     Stuurhut     Cabine Seatrac II
Overzicht     Verblijfsruimte     Kusthulpverleningsvoertuig     Voorgevel
WIJK AAN ZEE - Maandagavond heeft de KNRM in Wijk aan Zee een virtuele rondleiding vai Google Mpas Business View in gebruik genomen. Deze is hun aangeboden door Ko van Leeuwen van IJmondpano.nl. De rondleiding is gebaseerd op en gekoppeld aan Google StreetView en geeft mensen de gelegenheid om via Internet een kijkje te nemen bij het reddingstation.

Het is een uitgebreide rondleiding door het boothuis waarbij men onder andere een kijkje kan nemen in de stuurhut en de machinekamer van reddingboot Donateur. Daarnaast kan men vanuit de cabine van de speciale bootwagen de lancering van de reddingboot zien. Vrijwel elk detail is te zien. De KNRM heeft station Wijk aan Zee uitgekozen omdat dit station representatief is voor veel andere stations. Wijk aan Zee is daarmee het eerste reddingstation met een virtuele rondleiding via Google Maps Business View. Om deze reden heeft Ko van Leeuwen aan de bemanning een grafisch bewerkte foto uit de rondleiding ingelijst en al overhandigd. Deze is mede tot stand gekomen door medewerking van burgemeester Han van Leeuwen in zijn rol als voorzitter van de plaatselijke KNRM-commissie en Foto Gans uit IJmuiden die het printen en inlijsten heeft verzorgd.

Door in Google Maps de zoekterm 'KNRM Wijk aan Zee' in te vullen komt men vanzelf bij de rondleiding. In Google StreetView is ter hoogte van het reddingstation een dubbele pijl te zien die naar de rondleiding wijst. Via onder andere Google+ Local, Twitter, Facebook kan naar de rondleiding worden verwezen. Voor Facebook is er zelfs een speciale layout beschikbaar. Ook kan de rondleiding worden geintergreerd in eigen websites.

De rondleiding is een onderdeel van Google Maps Business View waar Ko van Leeuwen bij is aangesloten. Hij heeft al een aantal locaties in de IJmond gedaan, waaronder Korenmolen de Zandhaas, het Forteiland, de Ruïne van Brederode, maar ook een aantal kleine winkels in de Santpoortse Hoofdstraat.

Google Maps Business View is een systeem van gekoppelde 360 graden foto's waarmee bedrijven zich op Internet kunnen presenteren. De kosten zijn afhankelijk van de grootte van het bedrijf en zijn vanaf 177,50 Euro (excl BTW). Dit is een eenmalig bedrag, er zijn geen jaarlijkse kosten. Naast de virtuele rondleiding wordt ook altijd een aantal losse foto's geleverd die men vrijelijk kan gebruiken voor websites en andere promoties.Website: KNRM Wijk aan Zee